KulenDayz

Moj najdraži projekt je vizualni identitet KulenDayz konferencije. Od samih početaka sam u organizacijskom timu, a za konferenciju sam radio logotip, dizajnirao website, izrađivao akreditacije, suvenire, bannere i razne druge stvari za web i print.

KulenDayz

KulenDayz konferenciju organizira Microsoftova zajednica informatičkih stručnjaka MS Community Osijek, uz pomoć partnera i sponzora. Cilj konferencije je razmjena specifičnih tehnoloških znanja i vještina iz područja informatike na široj regionalnoj razini. Predavači na konferenciji većinom imaju Microsoft MVP (Most Valued Professionals) titulu.

Sve je krenulo još 2008. godine prema ideji direktora konferencije, Bernardina Katića. On je na jednom od Microsoft Community sastanaka koje vodi sa Deanom Vitnerom, predložio da napravimo KulenDayz, konferenciju po našoj mjeri, koja bi se razlikovala od drugih korporativnih i komercijalnih na koje smo išli. Glavna obilježja su joj druženje i predavanja u drugačijem okruženju i ambijentu od onih na koje smo navikli, kao što je, primjerice "chalk 'n' talk", na otvorenom i unplugged (bez projektora/laptopa), samo uz flip-chart na nekom od seoskih gospodarstava. Uz ovakav nestandardan način predavanja, sastavni dio ove manifestacije je uživanje u prirodnim ljepotama našeg kraja i njegovoj eno i gastro ponudi, što govori i sam naziv KulenDayz. Konferencija je tako dobila različite dodatne vrijednosti: rješavanje stresa i opuštanje, team building za članove tvrtki i timova, mogućnost obiteljskog izleta.

Po svom karakteru konferencija je neprofitna, a uz podršku sponzora omogućena su besplatna predavanja. Ono što se plaća su dodatni sadržaji. Predavači, članovi tima i organizacije su volonteri pa iz tog razloga neke stvari ne djeluju potpuno profesionalno, ali se i lakše praštaju kada je u pitanju nekakav propust.

Svih godina sudjelovao sam u organizaciji konferencije, a imao sam priliku biti i jedan od predavača. Moj doprinos se ponajviše odnosi na rješenja vezana uz vizualni identitet i marketinške aktivnosti.

Logotip je bio moj najveći izazov. Kako je konferencija nazvana KulenDayz, ponajviše zbog njenih karakteristika i prepoznatljivosti same regije, logotip je trebao sadržavati kulen. Prvi problem sa kojim sam se susreo bio je kako uopće prikazati kulen kao element logotipa zbog njegovog oblika i boje, a drugi problem je bio da ga iz prehrambenog konteksta prebacim u informatičko okruženje. Rješenje za ova dva problema našao sam u pikseliziranom presjeku samog kulena.

Drugi izazov je bio napraviti autentični suvenir koji bi dijelili sudionicima. Tako su nastale vakumirane šnjite kulena. One mogu poslužiti i kao energetski stimulans :)

Slijedeći zadatak je bio proširenje vizualnog identiteta prepoznatljivim pločicama s motivima iz sadržaja konferencije. One su se uz logotip provlačile kroz web stranice, bannere, splash screenove za aplikacije, akreditacije i slično.

Na kraju sam poradio na redizajnu izgleda websitea kako bi bio u skladu s vizualnim identitetom. Tako smo dobili zaokruženu cjelinu koju možemo postepeno dorađivati.

Ono što još preostaje za napraviti je knjigu vizualnog identiteta i smjernice za korištenje loga, jer ponekad dolazi do njegova zlostavljanja: neproporcionalnog rastezanja, izvrtanja boja, rezanja i slično od strane korisnika.

Nadam se da ću i u buduće sudjelovati u organizaciji ove konferencije i zajedno s ostalim članovima tima raditi na njezinom unapređenju. KulenDayz rulez!

KulenDayz pločice

Pločice s motivima sadržaja konferencije

KulenDayz akreditacija

Akreditacija

KulenDayz Website

Website screenshot

Vakumirana šnjita kulena

Šnjite kulena kao suvenir

KulenDayz banner

Banner za web


DIJELI
Twitter Facebook Google+ Email

KulenDayz - Projekti - Toni Podmanicki
http://toni.podmanicki.com/projekti/kulendayz/

Komentari na ovaj post su onemogućeni. Ako si uočio nekakvu grešku ili imaš dodatne informacije koje bi bilo nužno objaviti, slobodno me kontaktiraj na email.
Toni Podmanicki
 

Moja strast su grafički dizajn, izrada web stranica i web marketing. Uz to volim i različite zanimljive stvari vezane uz IT.

Izdvojeni članci

Responsive Web Design

RWD

Članak na temu Responsive Web Design